بهار ، فصل غذاهای خاص

با سبزیجات بهاری غذاهای لذیذ و خوش‌مزه درست کنید و از آن‌ها لذت ببرید.
بهار

با آمدن بهار و دگرگونی و تغییر طبیعت، خوراکی‌های بهاری نیز وارد بازار می‌شوند. با بعضی از این خوراکی‌ها می‌توان غذاهای خوشمزه‌ای تهیه کرد که برای تنوع و تغییر ذائقه پیشنهاد می‌شوند.

مقدار غذاهای زیر برای ۴ نفر در نظر گرفته شده‌اند.

خورشت چغاله بادام

بهار

مواد لازم

گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
چغاله بادام: ۳۰۰ گرم
نعناع و جعفری خرد شده: مجموعاً ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
آب: ۴ لیوان

طرز تهیه

پیاز‌ را با کمی ادویه و زردچوبه تفت دهید. نمک را ابتدا به غذا نزنید، چون باعث سفت شدن چغاله‌ها می‌شود. گوشت، نعناع و جعفری خرد شده را بیفزایید. تا زمان تغییر رنگ سبزی‌ها، آن‌ها را تفت دهید. سپس چغاله بادام‌ را بریزید. بعد از اینکه مواد پخته شدند، نمک و آب‎غوره بزنید. اگر دوست داشتید، رب هم اضافه کنید.

شنگ پلو

بهار

مواد لازم

شنگ: نیم کیلوگرم
پیاز: یک عدد
گوشت قیمه‌ای: نیم کیلوگرم
زعفران: نوک قاشق چای‌خوری
زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری
نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه

پس از تفت دادن پیازها، گوشت، زردچوبه و زعفران را اضافه کنید تا تغییر رنگ دهند. یک لیوان آب جوشیده بریزید تا گوشت بپزد. یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی شعله بگذارید. پس از جوش آمدن، برنج را با شنگ خرد شده، در آن بریزید. بعد از آبکش کردن، به آن فرصت دهید دم بکشد و با گوشت پخته شده میل کنید.

والک پلو

بهار

مواد لازم

والک: ۵۰۰ گرم
برنج: ۴ پیمانه
روغن: ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری
نمک: به میزان لازم
ساقۀ سیر تازه: ۲ عدد

طرز تهیه

والک‌ها را کمی درشت خرد کنید. برنج را با ۸ پیمانه آب و روغن روی حرارت بگذارید. والک‌ها را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه آب برنج جمع شد، حرارت را ملایم کرده و دم‌کن بگذارید. برای اینکه پلو خوش عطر شود، می‌توانید ساقه‌های سیر را همراه با والک‌ها در برنج بریزید.

خورشت ریواس

بهار

مواد لازم

ریواس: یک کیلوگرم
گوشت بدون استخوان: نیم کیلو گرم
پیاز: ۲ عدد
شکر: ۲ تا ۳ قاشق سوپ‌خوری
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم
نعناع تازه: ۱۵۰ گرم
جعفری تازه: ۲۵۰ گرم

طرز تهیه

گوشت را به پیاز داغ بیفزایید و آن را تفت دهید. بعد از اینکه رنگ گوشت عوض شد، ۲ تا ۳ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید تا گوشت بپزد. ریواس‌ها را به اندازۀ ۲ بند انگشت خرد کنید. نعناع و جعفری خرد شده را تفت دهید. پس از پخته شدن گوشت، نعناع و جعفری سرخ شده را به آن اضافه کنید. پس از ۱۰ دقیقه حرارت دادن، ریواس را با نمک، شکر و فلفل به آن بیفزایید و ده دقیقۀ دیگر حرارت دهید. اگر ترشی ریواس شما را اذیت نمی‌کند، می‌توانید شکر نریزید.

خورشت کنگر

بهار

مواد لازم

گوشت ماهیچه گوسفندی: ۵۰۰ گرم
کنگر: ۲ کیلوگرم
پیاز داغ: ۳ قاشق سوپ‌خوری
روغن: ۳ قاشق سوپ‌خوری
آب لیموترش: نصف فنجان
زعفران: یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

گوشت را با پیاز سرخ شده در قابلمه بگذارید تا بپزد. کنگر‌ها را کمی سرخ کرده و به گوشت بیفزایید. نمک، فلفل، آب‌لیمو و زعفران را در خورشت بریزید و اجازه دهید آرام بپزد و جا بیفتد.
خورشت کنگر را می‌توان با نعناع و جعفری سرخ شده درست کرد. در این صورت یک کیلو کنگر کافی است.

خورشت گوجه سبز

بهار

مواد لازم 

مرغ تکه شده: ۵۰۰ گرم
نعناع و جعفری پاک شده: یک کیلوگرم
گوجه سبز: نیم کیلوگرم
پیاز درشت: یک عدد
روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
زعفران: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه

بعد از اینکه پیاز سرخ شد، مرغ را در قابلمه بریزید و تفت دهید. به آن نمک بزنید و زیر شعله را کم کنید تا مرغ آب بیندازد. پس از ریختن زعفران و بعد از کمی تفت دادن، یک و نیم لیوان آب بریزید. نعناع و جعفری را تفت دهید و به مرغ بیفزایید. ده دقیقه قبل از اینکه غذا را سرو کنید، گوجه سبز‌ها را در قابلمه بریزید. اگر می‌خواهید طعم این خورشت ملس شود، در زمان اضافه کردن گوجه سبز‌ها به غذا، یک تا دو قاشق سکنجبین بیفزایید.

منبع: پارسینه

deltapayam