خورشت ماست اصفهان؛ خوشمزه و سنتی

برخلاف آنچه از اسم آن برمیآید، خورشت ماست، یک “دسر” است؛ نه غذا! تعجب نکنید. ما در اصفهان گوشفیل را هم با دوغ میخوریم!

ما اصفهانیها غیر از زایندهرود و میدان نقش جهان و عمارت هشتبهشت و چهلستون و منارجنبان و آتشگاه و سیوسه پل و پل خواجو و کلی مکان ارزنده و دیدنی دیگر، غذاهای اصیل و مخصوص به اصفهان هم داریم که یکی از آنها “خورشت ماست” است.
برخلاف آنچه از اسم آن برمیآید، خورشت ماست، یک “دسر” است؛ نه غذا! تعجب نکنید. ما در اصفهان گوشفیل را هم با دوغ میخوریم! هرچند شاید این ترکیب عجیب باشد، اما اگر آن را بخورید، تجربهای دلنشین و خوشطعم خواهد بود.
اما برویم سر خورشت ماست و طرز تهیه آن.
یک قابلمه مناسب بردارید. گوشت گردن گوسفند را با پیاز و زردچوبه داخلش بریزید. مقداری آب اضافه کرده و صبر کنید گوشت کاملاً بپزد و نرم شود. بعد از اینکه گوشت کاملاً پخت؛ آنرا از قابلمه خارج میکنیم. با دقت استخوانهای گوشت را جدا میکنیم و سپس آن را میکوبیم. به کوبیدن گوشت باید آنقدر ادامه بدهیم تا گوشت کِش بیاید.
سپس یک قابلمه دیگر برمیداریم و در آن زرده تخممرغ را همراه با شکر و ماست، میریزیم و مواد را با هم مخلوط میکنیم. قابلمه حاوی ماست، شکر و زرده تخم مرغ را با حرارت بسیار ملایم میگذاریم به جوش بیاید. پس از اینکه ماست به جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را به قابلمه اضافه میکنیم. حالا این دسر خوشمزه آماده است. زمان پخت آن حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه است.
چند نکته درباره خورشت ماست اصفهان
- خورشت ماست به صورت “سرد” سرو میشود.
- بهتر است بعد از پختن خورشت ماست، آن را ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا جا بیفتد.
- از گوشتکوبی که جنس “روی” دارد، برای کوبیدن استفاده نکنید، چون رنگ آن را تیره میکند. گوشتکوب چوبی، گزینهای ایدهال است.
- خورشت ماست اصفهان را میتوانید در وعده شام یا در ماه رمضان بهجای افطار میل کنید.
از شما دعوت میکنیم با صفحه گوناگون مجله دلتا ، جامع ترین مجله ملکی ایران، همراه شوید.
deltapayam
Leave a Reply