طرز تهیه ۶ غذا خوشمزه و آسان با تخم مرغ

تخم مرغ یکی از مواد غذایی ارزشمند و خوش طعم پرکاربرد در زمینه ی آشپزی است که به گونه های متفاوت پخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد, می توانید خود تخم مرغ را به تنهایی پخته کرده و میل نمایید همچون تخم مرغ آب پز سفت و عسلی، نیمروی بدون روغن و یا اینکه با سایر مواد ترکیب نموده و غذایی جدید و خوشمزه تهیه کنید مانند انواع املت ها، کوکو ها، پوره و ….. که از جمله غذاهای محبوب، خوشمزه و ساده پخت به شمار می رود. غذاهای بسیاری با نام و دستور پخت های متفاوت وجود دارند که با تخم مرغ تهیه می شوند؛ اما آرگا در این مطلب طرز تهیه ۶ غذا با تخم مرغ را اموزش می دهد.

حضور تخم مرغ در غذاها

تخم مرغ یکی از پرکاربردترین مواد اولیه در تهیه و پخت انواع غذاها و ختی شیرینی و کیک ها به شمار می رود که حضور آن غیر قابل وصف و بسیار مهم و موثر می باشد. پخت و آماده سازی یک نیمروی بینظیر در طعم و ظاهر برای وعده ی صبحانه چیزی نیست که کسی تجربه نکرده باشد. اما نیمرو تنها غذای در دسترس از تخم مرغ نمی باشد؛ انواع نیمرو ساده، سریع، خوشمزه و مقوی هستند اما این باور را از خود دور کنید و محدوده شناخت و تجربه طعم ها را با تخم مرغ گسترش دهید. در ادامه آرگا این گسترده سازی را با آموزش طرز تهیه غذا با تخم مرغ انجام می دهد. همراه باشید.

طرز پخت غذا با تخم مرغ

طرز تهیه غذا با تخم مرغ

آموزش طرز تهیه غذا با تخم مرغ با طعمی ایده آل (۶ غذا)

۱ – املت گوجه فرنگی

 املت ها از جمله غذاهای خوش طعم محسوب می شوند که دارای روش پختی آسان و سریع بوده و دارای انواع گوناگونی هستند, املت گوجه، املت اسپانیایی، املت فلفل دلمه ای شکم پر، املت سبزیجات و …. نمونه هایی از این گوناگونی به شمار می روند که در این بخش طرز تهیه املت گوجه فرنگی را آموزش می دهیم.

مواد مورد نیاز

  • ۲ عدد تخم مرغ
  • ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • میزان لازم روغن مایع و کره
  • میزان لازم فلفل و نمک

مراحل پخت

در اولین مرحله درون تابه ای مقداری کره و روغن ( در صورت در دسترس نبودن می توانید یکی از آنها را بریزید) و بر روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد.

سپس رب گوجه فرنگی را در آن ریخته و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا مزه و عطر خام رب از بین برود.

گوجه فرنگی ها را ریز نموده و یا در صورت تمایل رنده کنید و به رب بیفزایید و حدودا ۱۰ دقیقه زمان دهید تا آب گوجه ها به طور کامل خشک شده و به غلظت مورد نظر برسد.

حالا در این مرحله تخم مرغ ها را دانه دانه شکسته و به سس رب و گوجه اضافه کنید و پس از افزودن زردچوبه، فلفل و نمک, تخم مرغ ها را بهم زده و با ترکیب رب و گوجه خوب ادغام نمایید.

به همین راحتی املت خوشمزه ی شما آماده است. آن را می توانید همراه با نان و سبزی، ترشی و پیاز سرو نمایید.

آموزش روش تهیه غذا با تخم مرغ

۲ – کوگوی کدو و ریجان

کوکوها نیز یکی دیگر از غذاهای خوشمزه ی ایرانی می باشند که دارای تنوع زیادی هستند و هر کدام از آنها طرفداران منحصر به خود را دارد. انواع کوکوی سبزی، کوکوی حبوبات، کوکو لوبیا سبز، کوکو اسفناج، کوکو نخود فرنگی و …. نمونه هایی از این گوناگونی به شمار می روند که در این بخش طرز تهیه کوکوی کدو و ریحان با مزه ی پیاز و سیر را آموزش می دهیم.

مواد مورد نیاز

  • تخم مرغ ۱۰ عدد
  • کدو سبز ۸ – ۱۰ عدد
  • پنیر پارمسان به صورت رنده ۱۱۰ گرم
  • سیب زمینی به صورت رنده ۲ پیمانه
  • پیاز ریز شده ۱ پیمانه
  • سیر ۴ حبه (کوبیده شده)
  • ریحان ریز شده یک سوم پیمانه
  • کره ۱ قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع مقدار کافی
  • فلفل و نمک مقدار کافی

مراحل پخت

نخست کدوها را تمیز کرده و بشویید، سپس با برش های طولی آن ها را به بخش تقسیم کنید.

سپس درون تابه ای کره ریخته و بر روی شعله متوسط بگذارید و کدوها را در آن بریزید تا سرخ شوند. پس از سرخ شدن کدوهای پخته شده را به ظرف دیگری انتقال داده و در کناری قرار دهید.

حالا در این مرحله درون تابه ی دیگری مقداری روغن ریخته و بر روی شعله ملایم بگذارید تا داغ گردد و سیر له شده و پیاز ریز شده را درتابه حاوی روغن ریخته و تفت دهید تا سرسختی آنها از بین رفته و تغییر رنگ بدهند.

در مرحله ی سوم سیب زمینی های رنده شده را در روغن ریخته و با پیاز و سیر تفت دهید. در یک ظرف دیگر تخم مرغ ها را شکسته و فلفل و نمک آن به بیفزایید و خوب بهم بزنید.

یک دوم پنیر  پارمسان و ریحان خرد شده را نیز به تخم مرغ افزوده و همچنان بهم بزنید. این ترکیب به دست آمده را درون تابه ی حاوی روغن داغ ریخته و آرام آرام با یکدیگر ترکیب نماید.

در مرحله ی پایانی برش های کدو سبز را شبیه عقربه های ساعت بر روی مخلوط کوکو قرار دهید و مابقی پنیر را نیز بر روی آن بریزید.

پس از ۱۰ دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید, در واقع به همین راحتی کوکوی کدو سبز خوش طعم شما آماده ی نوش جان کردن است.

نکته : در صورت در دسترس نبودن ریحان تازه می توانید از ریحان خشک بهره ببرید.

طرز پخت غذا با تخم مرغ به 6 روش

۳ – ساندویچ مرغ و تخم مرغ

ساندویچ ها یکی از غذاهای ساده، سریع با طعمی محبوب و منحصر به فرد می باشند که از فست فودهای پرطرفدار و متنوع در تمامی جهان به شمار می روند. از ساندویچ همبرگر گرفته تا ساندویچ سبزیجات، ساندویچ تن ماهی و ساندویچ قارچ و مرغ و ساندویچ مرغ و پنیر که همگی مریدان عاشقان زیادی را به چشم خود دیده اند. در این بخش طرز تهیه ساندویچ مرغ و تخم مرغ را اموزش خواهیم داد.

مواد مورد نیاز

  • ۶ ورق نان تست
  • ۱۰۰ گرم پنیر سفید به صورت رنده
  • ۵۰ گرم کره
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • میزان لازم گردو

مراحل پخت

ابتدا روی سطح نان های تست را با استفاده از قدری کره چرب نمایید.

تخم مرغ ها را نیز از قبل آب پز کرده و رنده کنید, تخم مرغ و پنیر را با یکدیگر درون یک ظرف ترکیب نموده و بر روی نان های چرب بریزید.

در نهایت نان ها را به طرح های دلخواه و متفاوت فرم دهید و با یک دوم گردوهای مغز شده مزین کنید.

طرز پخت غذا با تخم مرغ

۴- کوفته تخم مرغ

یکی از غذاهایی که توانایی بالایی در خاطره سازی و ماندگاری در خاطره دارند, انواع کوفته ها هستند که در دستور پخت و طعم متنوع بوده و شامل کوفته ساده، کوفته قلقلی، کوفته تبریزی، کوفته برنجی و کوفته تخم مرغ می باشندو در این قسمت طرز تهیه کوفته تخم مرغ را آموزش خواهیم داد.

مواد مورد نیاز

  • ۴ عدد سیب زمینی
  • ۱ عدد پیاز
  • ۷ عدد تخم مرغ
  • ۱ عدد فلفل قرمز
  • ۲ قاشق سوپخوری سبزی جعفری
  • ۱ قاشق سوپخوری روغن زیتون
  • میزان لازم پودر سوخاری
  • میزن لازم آرد
  • میزان لازم فلفل سیاه
  • میزان لازم نمک

مراحل پخت

۶ تا از تخم مرغ ها را آب پز نموده و پوست آنها را بگیرید.

سیب زمینی ها را نیز آب پز کرده و پوست بگیرید و رنده نمایید.

فلفل قرمز و پیاز و را ریز کنید.

سپس درون یک تابه کمی زوغن زیتون ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا داغ شود, فلفل و پیازهای ریز شده درون آن بریزید و تفت بدهید. تابه را از روی شعله برداشته و سیب زمینی های رنده شده را به آن بیفزایید.

برگ جعفری را نیز ریز کنید و به همراه ۱ عدد تخم مرغ دیگر و فلفل سیاه و نمک به مخلوط افزوده و خوب هم بزنید تا ترکیب یکنواختی به دست بیاید.

کمی آرد افزوده و ترکیب نمایید تا خمیر شما بافت سفتی به خود بگیرد، توپ هایی یک اندازه از این خمیر جدا نمایید و آنها را در پودر سوخاری غلتانده و پس از آن درون سینی فر از قبل چرب شده بچینید.

فر را بر روی ۱۹۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا کمی گرم شود و سپس سینی حاوی خمیر کوفته ها را در آن بگذارید تا پخته شوند.

پس از حدودا ۲۰ دقیقه سینی کوفته ها را از فر خارج سازید و هنوز گرم است نوش جان کنید.

آموزش طرز تهیه غذا با تخم مرغ (6 غذا)

۵ – خاگینه ساده پفی

خاگینه یکی از دسرهای خوشمزه ایرانی و دسر سنتی آذربایجانی است که دارای انواع متفاوتی می باشد از نمونه های آن می توان به خاگینه پاپیونی، خاگینه گل محمدی، خاگینه گل رز، خاگینه هویج تبریزی و خاگینه ساده را نام برد که در این بخش طرز تهیه خاگینه ساده پفی را آموزش خواهیم داد که دستور پخت متفاوتی دارد و در میان غذاها نیز محسوب می شود. پایه اصلی این خوراکی تخم مرغ است.

مواد مورد نیاز

  • ۵ قاشق غذاخوری آرد
  • ۵ قاشق غذاخوری ماست
  • ۱ قاشق چای خوری بکینگ پودر
  • ۱ پیمانه سرخالی شکر
  • ۱/۲ قاشق چایخوری پودر دارچین
  • ۱/۲ قاشق چایخوری پودر هل
  • ۵ عدد تخم مرغ
  • میزان لازم روغن مایع (جهت سرخ نمودن)
  • ۱ قاشق غذاخوری زعفران

مراحل پخت

زعفران اختیاری است می توانید در صورت تمایل حذف کنید.

در مرحله ی اول ظرف گود و بزرگی را انتخاب کنید و تخم مرغ ها را دانه دانه درون آن شکسته و به هم بزنید به طوری که سفیده و زرده تخم مرغ ها به خوبی ترکیب گردند. برای این منظور می توانید از همزن های برقی و یا دستی، همچنین چنگال استاده کنید.

در دومین مرحله ماست را به ترکیب تخم مرغ ها بیفزایید و آنها را بهم بزنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب گردند.

سپس آرد را در ۲ – ۳ بار الک کرده و پس از آن بکینگ پودر، دارچین و پودر هل را با آرد ترکیب نمایید.

حالا در این مرحله آرد را آرام آرام و در ۳ مرحله به ترکیب افزوده و به هم زده تا آرد با دیگر مواد به خوبی ترکیب گردد. اما توجه داشته باشید تا هم زدن زیاد از پف کردن آن جلوگیری می کند.

تهیه شربت

پس از طی تمامی این مراحل نوبت به تهیه شربت خاگینه می رسد، جهت این منظور ۲ پیمانه آب را درون یک قابلمه ریخته و بر روی حرارت قرار دهید و شکر را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا بجوشد و غلیظ گردد. پس از قوام یافتن آب زعفران را به شربت بیفزایید.

تابه ای نچسب را بر روی شعله ی ملایم قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید, پس از داغ شدن مایه خاگینه را بریزید تا سرخ گردد. پس از اینکه لبه های خاگینه تغییر رنگ داد و طلایی گردید، آن را پشت و رو کنید تا سمت دیگر خاگینه هم سرخ گردد.

هنگامی که خاگینه پخته شد، درون آبکش یا دستمال مخصوص قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

در مرحله ی پایانی نوبت می رسد به مهم ترین بخش آن یعنی گذاشتن خاگینه درون شربت. خاگینه ها را تا وقتی گرم هستند برای ۳ – ۴ دقیقه درون شربت بگذارید و مجددا در آبکش و یا دستمال مخصوص قرار دهید تا شربت زیادی و اضافه آن گرفته گردد.

در نهایت نیز با استفاده از پودر گل محمدی، دارچین، پودر نارگیل و مغز گردو و ….. تزیین کنید.

طرز پخت غذا با تخم مرغ با 6 روش

۶ – پیتزا تخم مرغ

برای توصیف و گوناگونی پیتزاها دیگر نیاز به زحمت انداختن واژه ها نیست، انواع پیتزا سبزیجات، پیتزا پپرونی، پیتزا پنیر، پیتزا مخصوص از جمله نمونه های این تنوع به حساب می آید. در این بخش آرگا طرز تهیه پیتزا تخم مرغ را آموزش می دهیم.

مواد مورد نیاز

  • ۲ عدد تخم مرغ
  • ۱ عدد خمیر پیتزا
  • ۱۰۰ گرم پنیر پیتزا
  • ۱۰۰ گرم سوسیس
  • ۱۰۰ گرم قارچ ریز شده
  • ۲ قاشق غذاخوری پیاز تفت خورده
  • ۲ قاشق غذاخوری جعفری ریز شده
  • ۱/۲ پیمانه سس گوجه فرنگی
  • میزان لازم فلفل و نمک

مراحل پخت

ابتدا کف سینی فر را کمی چرب نموده و خمیر پیتزا را بر روی آن پهن کنید. پس از مالیدن کمی سس گوجه فرنگی بر روی خمیر, قارچ، سوسیس و جعفری را کمی تفت دهید و همراه پیاز تفت خورده به صورت لایه ای بر روی خمیر بریزید.

حالا فلفل و نمک را هم بیفزایید و لایه ی آخر را با استفاده از پنیر بپوشانید. (همچنین می توانید در میان هر لایه پنیر پیتزا اضافه نمایید.)

در دومین مرحله فر را بر روی ۳۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و سینی فر را برای بیست دقیقه در آن بگذارید, پس از این زمان سینی را از فر خارج ساخته و به وسیله ی قاشق کمی روی پیتزا را گود نمایید و تخم مرغ ها راشکسته و درون آن بریزید و روی تخم مرغ ها را با استفاده از کمی پنیر پیتزا بپوشانید.

دوباره سینی فر را برای ۱۰ دقیقه در فر بگذارید، پس از این زمان و گرفتن تخم مرغ ها و تغییر رنگ (طلایی شدن) پیتزا آن را از فر خارج سازید.

   آموزش روش تهیه غذا با تخم مرغ

در این مطلب آموزشی – آشپزی طرز تهیه ۶ غذا با تخم مرغ را توضیح دادیم.امیدواریم توانسته باشد توجه شما عزیزان خوش سلیقه را به خود جلب کند.

منبع : آرگا

برچسب :

arga