غذاهای سبزواری با طرز تهیه آسان پیشنهاد آشپزی آخر هفته آرگا

غذاهای سبزواری طعم و مزه بی نظیری دارند و شما می توانید ست غذایی سبزواری را برای آخر هفته در منزل تهیه نمایید و در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنید.

آشپزی آخر هفته با منوی غذایی سبزواری

آش ماست و دمپختک و کلوچه منوی غذایی خوشمزه ای را تشکیل می دهند و بهتر است شما در تهیه این غذاها و دسر دقت لازم را داشته باشید. در ادامه آموزش منوی غذایی سبزواری را پیش رو خواهید داشت که امیدواریم از طعم این غذاهای لذیذ نهایت لذت را ببرید.

ست غذایی برای آخر هفته

۱.دستور تهیه آش ماست

آش ماست از انواع پیش غذاهای سالم و سبک می باشد و در دستور تهیه این نوع آش از ماست پرچرب و رشته و اسفناج و تره و نعناء و ادویه استفاده می شود.

دستور تهیه آش ماست

مواد لازم

  • ماست پرچرب : نیم کیلوگرم
  • رشته آشی : ۲۰۰ گرم
  • اسفناج یا برگ چغندر : نیم کیلوگرم
  • تره : ۱۵۰ گرم
  • نعناء : ۵۰ گرم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم

روش پخت آش ماست سبزواری

برای تهیه این نوع آش ابتدا اسفناج را خرد نمایید و آن را به همراه مقداری آب درون قابلمه بریزید سپس اسفناج را نیم پز کنید. رشته آشی را به آش ماست بیفزایید و بعد از نرم شدن رشته آشی ، نعناء و تره را درون مخلوط کن بریزید و چند قاشق ماست به مخلوط سبزیجات بیفزایید.

روش تهیه آش ماست در منزل

مخلوط سبزی و ماست را به آش بیفزایید و ادویه ها را به آش اضافه نمایید و در این لحظه شعله گاز را خاموش نمایید تا آش سرد شود. آش ماست را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و آن را به کمک روش های تزیین آش به زیبایی تزیین نمایید.

ست غذایی سبزواری

۲. دستور تهیه دمپختک سبزواری

دمپختک از انواع غذاهای محلی سبزوار می باشد و شما می توانید این پلوی مخلوط را به راحتی در منزل بپزید. در ادامه با روش پخت دمپختک در خدمت شما عزیزان خواهیم بود.

روش تهیه دمپختک در منزل

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
  • سویا : ۱۵۰ گرم
  • برنج : سه پیمانه
  • لپه پخته شده : ۳۰۰ گرم
  • لوبیا چشم بلبلی : ۳۰۰ گرم
  • عدس : ۳۰۰ گرم
  • پیاز : یک عدد
  • زعفران دمکرده : به میزان لازم
  • نمک : یک قاشق غذاخوری
  • ادویه کاری : یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه : یک قاشق غذاخوری
  • دارچین : یک قاشق غذاخوری

روش پخت دمپختک سبزواری

برای تهیه این نوع پلوی مخلوط ابتدا پیاز را سرخ نمایید سپس کشمش را به آن بیفزایید و تفت بدهید. زعفران دمکرده را به مخلوط کشمش اضافه نمایید و هم بزنید. عدس و لپه و لوبیا چشم بلبلی پخته شده را به مخلوط مود بیفزایید و آن ها را نیز تفت بدهید.

درون قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را به آب بیفزایید و بعد از نرم شدن برنج آن را آبکش کنید.

گوشت و سویا را به همراه پیاز بزرگ و زعفران و نمک و زردچوبه و دارچین و ادویه کاری درون مخلوط کن بریزید و مخلوط مواد را چرخ نمایید و به کمک مخلوط گوشتی کوفته هایی ریز را تهیه کنید. کوفته های ریز را درون تابه سرخ نمایید.

مراحل تهیه دمپختک سبزواری

در کف قابلمه ته دیگ مورد نظر خود را قرار بدهید و مقداری برنج سفید و آبکش شده را درون قابلمه بریزید سپس از مخلوط حبوبات در لا به لای برنج بریزید و همین روش را تکرار نمایید تا مخلوط مواد و برنج تمام شوند توجه داشته باشید که در بین هر لایه می توانید مقداری دارچین نیز بریزید و در نهایت نیز زعفران را روی پلو بریزید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

دمپختک را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و این غذای خوشمزه را به همراه پیاز سرخ شده و کوفته ریزه تزیین نمایید.

پیشنهاد آشپزی برای آخر هفته با منوی سبزواری

۳. دستور تهیه کلوچه سبزواری

کلوچه از انواع دسرهای خوش طعم می باشد و شما می توانید این نوع دسر را به راحتی در منزل تهیه کنید و اعضای خانواده و مهمان هایتان را به سرو کلوچه با نوشیدنی خوش طعمی دعوت کنید.

روش تهیه کلوچه سبزواری

مواد لازم

  • شکر : یک لیوان
  • آب : ۱/۲ لیوان
  • شیر : ۱/۲ لیوان
  • روغن جامد : ۳/۴ لیوان
  • آرد نانوایی : ۵ لیوان
  • زنجبیل : یک قاشق مرباخوری
  • دارچین : نصف قاشق مرباخوری
  • بیکینگ پودر : یک قاشق مرباخوری سرخالی
  • خمیر مایه : ۱.۵ قاشق مرباخوری

روش پخت کلوچه سبزواری

برای تهیه این نوع کلوچه ابتدا فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و به مدت ۱۰ دقیقه فر را گرم نمایید. در کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و سه لیوان آرد را الک نمایید و دو لیوان از آرد را در مکانی مناسب قرار بدهید. شیر ولرم شده و یک قاشق شکر و خمیر مایه را درون ظرفی مناسب بریزید و مواد را در مکانی مناسب قرار بدهید تا خمیر مایه به عمل بیاید.

 

شکر و آب را با یکدیگر مخلوط نمایید و به کمک همزن دستی مواد را هم بزنید تا شکر درون آب حل شود.

روش تهیه کلوچه سبزواری

سپس روغن را به مخلوط مواد بیفزایید و مواد را هم بزنید تا روغن نیز باز شود.

افزودن روغن به مایه کلوچه

دارچین و زنجبیل را به مخلوط مواد بیفزایید.

دستور پخت کلوچه سبزواری

بیکینگ پودر را به مایه کلوچه بیفزایید و هم بزنید سپس خمیر مایه به عمل آمده را به همراه شیر به مایه کلوچه بیفزایید و دوباره مخلوط مواد را هم بزنید. سه لیوان آرد الک شده را در سه مرحله به مایه کلوچه اضافه نمایید و به کمک قاشق مواد را هم بزنید.

نحوه تهیه کلوچه سبزواری در منزل

توجه داشته باشید که آرد را باید به میزانی به مایه کلوچه بیفزایید تا خمیر بدست آمده به دست هایتان نچسبد سپس به مدت ده دقیقه خمیر را ورز بدهید و روی آن را به کمک سلفون بپوشانید و خمیر را به مدت یک تا دو ساعت در دمای اتاق قرار بدهید. بعد از گذشت مدت زمان ذکر شده مقداری از همسر را بین پلاستیک به کمک وردنه پهن نمایید و به کمک لیوان خمیر را قالب بزنید و خمیرهای قالب زده شده را درون سینی فر بچینید. به کمک چنگال می توانید روی خمیرها چند سوراخ ایجاد نمایید.

دستور تهیه کلوچه سبزواری

سینی فر را درون فر که از قبل گرم کرده اید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار بدهید و اجازه دهید تا کلوچه ها پخته شوند. در صورت تمایل می توانید روی شعله گاز شعله پخش کن را قرار بدهید سپس تابه را روی شعله پخش کن بگذارید و اجازه دهید تا تابه به مدت ده دقیقه گرم شود سپس در کف تابه دو طرفه کاغذ روغنی قرار بدهید و کلوچه ها را با فاصله کم درون تابه قرار بدهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه بدهید تا دو طرف کلوچه ها پخته شود.

ست غذایی سبزواری

در این مطلب آموزش طرز تهیه منوی سبزواری را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم با توجه به مراحل ذکر شده بتوانید این ست غذایی را در منزل به راحتی تهیه نمایید.

منبع : آرگا

برچسب :

arga