طرز تهیه آش کلم خوش طعم و متفاوت

آش کلم از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه شهر تبریز است که در طرز تهیه آش کلم مانند آش بلغور از سبزی مخصوص آش و بلغور و ادویه و پیاز استفاده می شود این آش خوشمزه طعمی بی نظیر و متفاوت دارد و اگر شما به پخت انواع آش علاقه مند هستید بهتر است این نوع آش را هم در منزل بپزید.

آشپزی از انواع کارهای مورد علاقه کدبانوهای ایرانی است خانم هایی که به پخت غذاهای ایرانی علاقه مند هستند بهتر است از پخت انواع آش های خوشمزه در منزل غافل نشوند. آش کلم و آش دوغ و آش رشته از انواع آش های ایرانی با طعم متفاوت و بی نظیر هستند که بهتر است این نوع آش های خوش طعم را در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید.

تزیین آش کلم

مواد لازم

  • لوبیا چیتی : ۱/۲ پیمانه
  • نخود : ۱/۲ پیمانه
  • برنج : ۱/۲ پیمانه
  • بلغور : ۱/۲ پیمانه
  • هویج متوسط : ۲ عدد
  • کلم برگ کوچک ؛ ۱ عدد
  • پیاز بزرگ : ۲ عدد
  • سبزی مخصوص آش خرد شده (تره و جعفری و اسفناج و گشنیز)‌: ۲ پیمانه
  • زردچوبه و فلفل : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • پیاز داغ : به میزان لازم
  • کشک : به میزان لازم

طرز تهیه آش کلم برگ در منزل

برای درست کردن آش کلم ابتدا لوبیا و بلغور و نخود را از شب قبل در ظرف های جداگانه ای با مقداری آب خیس کنید و در طول این مدت آب حبوبات را چند بار عوض کنید. سپس در قابلمه ای مناسب نخود را به همراه مقداری آب بریزید و بعد از اینکه نخود نیم پز شد لوبیا چیتی را به نخود بیفزایید. بعد از نیم پز شدن لوبیا چیتی بلغور را به مخلوط لوبیا و نخود اضافه کنید و در قابلمه را به صورت نصفه روی قابلمه قرار دهید تا بلغور سر نرود توجه داشته باشید که بلغور خیس خورده به زودی پخته می شود. در مرحله بعد از پختن بلغور برنج را به مواد آش اضافه کنید.

اضافه کردن برنج به آش کلم

 سپس کلم برگ ها را خرد کرده و هویج ها را نیز به صورت نگینی خرد کنید.

خرد کردن کلم طرز تهیه آش کلم خوشمزه

بعد از اینکه برنج پخته و باز شد کلم برگ و هویج های خرد شده را به آش کلم اضافه کنید.

اضافه کردن کلم برگ و هویج به آش کلم

بعد از اینکه کلم برگ و هویج نیم پز شدند سبزی های خرد شده مخصوص آش را به مواد آش اضافه کنید و اجازه دهید تا آش به خوبی جا بیفتد.

اضافه کردن سبزی به آش کلم برگ

در مرحله آخر دستور پخت آش کلم پیاز ها را به صورت خلالی خرد کنید.

خرد کردن پیاز

سپس در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز های خرد شده را در تابه بریزید تا سرخ شوند. سپس مقداری زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید.

طرز تهیه پیاز داغ

نصف پیاز داغ را به آش اضافه کنید و نمک و فلفل را به آش بیفزایید و اجازه دهید تا آش به همراه ادویه ها کمی بپزد. در این مرحله آش کلم برگ آماده سرو است.

آش کلم برگ

طرز تهیه آش کلم در خانه با بهترین روش

نکات طلایی در پخت آش کلم برگ

۱. می توانید آش کلم را در صورت تمایل با لوبیا قرمز نیز بپزید.
۲. اگر وقت کافی برای خیس کردن حبوبات آش را نداشتید می توانید حبوبات را دو بار بجوشانید سپس آن ها را بپزید.
۳. برای اینکه بلغور زودتر پخته شود بهتر است آن را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید.
۴. اگر تمایل دارید که آش کلم برگ خوشمزه و خوشرنگی بپزید بهتر است در طرز تهیه آش کلم یک قاشق غذاخوری سرخالی زردچوبه به پیاز داغ آش اضافه کنید.

تزیین زیبا و ساده آش کلم

در طرز تهیه آش کلم بعد از اینکه آش به خوبی پخته شد آن را در ظرف مناسبی بکشید و با کمک پیاز داغ و نعنا داغ و کشک آش را به زیبایی تزئین کنید. برای تزیین آش کلم همچنین می توانید از روش های تزیین آش رشته استفاده کنید.

دستور تهیه آش کلم برگ به روش دیگر

آش کلم برگ این غذای محلی استان آذربایجان را می توانید به روش های متفاوتی تهیه نمایید. از این رو در ادامه روش دیگری از پخت آش کلم را در اختیارتان قرار می دهیم.

مواد لازم

  • کلم پیچ کوچک/ یک عدد
  • جعفری خرد شده/ ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
  • پودر نعناع خشک/ یک قاشق غذا خوری
  • بلغور/ یک پیمانه
  • لوبیا قرمز و نخود پخته/ یک و نیم پیمانه
  • پیاز/ یک عدد
  • رب/ یک قاشق غذا خوری پُر
  • آب جوشیده سماق قرمز یا آبغوره/ یک پیمانه
  • فلفل سبز تند/ به مقدار لازم
  • پودر فلفل قرمز/ به مقدار لازم
  •  نمک و زردچوبه/ به مقدار لازم

نحوه تهیه آش کلم

روش تهیه آش کلم برگ خوشمزه

در ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید، سپس نمک و فلفل و زردچوبه را به آن بیفزایید و بعد رب را اضافه کرده و تفت دهید.

اکنون بلغور را به مواد قبلی افزوده و یک لیوان آن را نیز اضافه کنید، سپس درب ظرف را بگذارید تا بپزد، توجه داشته باشید که در هنگام جوش آمدن آب، درب ظرف را بردارید زیرا سوپ سر می رود.

در مرحله بعدی نوبت افزودن کلم های باریک خُرد و شسته شده است، قبل از اضافه کردن کلم از پختن بلغور اطمینان حاصل کنید، مقداری آب نیز به سوپ بیفزایید و سپس درب ظرف را به شکل نیمه ببندید تا کلم ها نرم شوند، بعد از اینکه حجم کلم ها کم شد، می توانید سبزی ها را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا بپزند.

آب سماق یا آبغوره را بیفزایید و مجدداً درب ظرف را ببندید تا کلم ها به طور کامل نرم شوند، در آخر نخود و لوبیا های پخته شده را به مواد آش اضافه کنید و درب ظرف را ببندید تا کمی دیگر بجوشند زیرا هر چقدر کلم ها نرم و پخته شوند، سوپ شما لذیذ تر خواهد شد.

روش تهیه آش کلم

نکته : برای تهیه آب سماق، خوشه ای قرمز رنگ از آن را حدود ۳۰ دقیقه در ۲ پیمانه آب جوشیده، بخیسانید، سپس آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد به طوری که مقدار یک پیمانه از آب ته ظرف باقی بماند، سپس آب سماق را از صافی عبور دهید و استفاده نمایید.

از اینکه تا پایان این مطلب از طرز تهیه آش کلم همراه ما بودید از شما دوستان عزیز سپاسگزاریم، ضمن اینکه امیدواریم این دستور آشپزی برای شما سودمند بوده باشد، در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع آش و سوپ در اینجا کلیک کنید.

منبع : آرگا

arga