طرز تهیه مرغ مندی با طعم و عطر دلپذیر

گوشت مرغ در دسته ی گوشت های سفید طبقه بندی می شود که از آن می توان غذاهای خوشمزه متفاوتی را تهیه نمود. از جمله ی آن می توان به ناگت مرغ، مرغ سوخاری، مرغ مندی و … اشاره داشت. مرغ مندی نام غذایی پرطرفدار در ایران اما با اصالت یمنی می باشد که در اصل و در گذشته در تنور پخته می شد. اما در حال حاضر این غذای خاص را درون فر تهیه می کنند. برای آشنایی با طرز تهیه مرغ مندی همراه آرگا باشید.

مرغ مندی، غذایی لذیذ و واقعا متفاوت در طعم، عطر و دستور پخت از غذاهای عربی است. اصالت این غذا به کشور یمن باز می گردد. البته چون غذایی عربی – یمنی می باشد دلیل بر آن نیست که تنها در آن کشور مورد استفاده قرار گرفته و محبوبیت دارد. مرغ مندی در ایران نیز خواهان منحصر به خود را دارا می باشد. به بیانی می توان این غذا را همان برنج و ماست ایرانی تنها با مزه و ادویه های زیادتر دانست.

اموزش شیوه ی تهیه مرغ مندی

مواد لازم برای تهیه مرغ

  • ۱ قاشق غذاخوری ادویه مندی
  • ۱ عدد مرغ سالم دارای پوست
  • ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم شده
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع
  • ۱ قاشق چایخوری نمک

 

مواد لازم برای تهیه پلو

  • ۱ عدد پیاز
  • ۱۰ عدد فلفل سیاه
  • ۱ عدد لیمو خشک
  • ۳ عدد چیلی خشک
  • ۶ – ۷ عدد میخک
  • ۴ – ۵ عدد هل
  • ۲ عدد برگ بو
  • ۴ پیمانه برنج
  • ۲ – ۳ پیمانه آب
  • ۲ قاشق غذاخوری کره و یا روغن جامد
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم شده
  • ۱ قطعه چوب دارچین
  • مقدار لازم پرک بادام جهت تزیین
  • مقدار لازم گشنیز تازه ریز شده جهت تزیین
  • مقدار لازم پیاز داغ جهت تزیین
  • مقدار لازم نمک

 

آموزش طرز تهیه مرغ مندی غذایی مقوی و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه ادویه مرغ مندی

  • ۲ قاشق غذاخوری پودر زیره
  • ۲ قاشق غذاخوری پودر میخک
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر گشنیز
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر فلفل
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر هل
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر زردچوبه

آموزش طرز تهیه مرغ مندی

آموزش طرز تهیه مرغ مندی با طعمی متفاوت

ابتدا در اولین مرحله مرغ را شب پیش تمیز نموده و طعم دار کنید تا طعمی پیدا کند. به این صورت که ابتدا در یک ظرف ادویه مندی را به همراه روغن مایع، آب لیمو ترش، زعفران و نمک ترکیب کرده و خوب هم بزنید.

سپس از این مواد بر روی تمامی قسمت های مرغ(از ران مرغ گرفته تا شکم) بمالید. و یا می توانید در آن بخوابانید. در صورت تمایل می توانید به طور سالم بهره ببرید و یا به تکه های مساوی تقسیم نمایید.

پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و همراه با کمی روغن درون یک قابلمه تفت بدهید. پس از حاصل شدن تغییر رنگ و طلایی گردیدن, هل، برگ بو، چیلی خشک، لیمو خشک، فلفل سیاه، دارچین را بیفزایید.

در مرحله بعدی طرز تهیه مرغ مندی باید برنج را نیز به این مواد افزوده و در نهایت بر روی آن بریزید. اندازه آب باید به گونه ای باشد که تقریبا ۱ سانتی متر روی سطح آب را بپوشاند. به بیانی ساده تر کته می نمایید.

حالا بر روی این قابلمه، توری از جنس فلز قرار دهید و مرغ پیچانده شده در فویل را نیز بر روی این تور بگذارید. با این کار آب طعم دار مرغ از میان روزنه های این توری جمع شده و به درون برنج سرازیر می شود.

لازم به ذکر است که از ترکیبی که برای معطر و طعم دار کردن مرغ بهره بردید، ۳ – ۴ قاشق بر روی مرغ ریخته و سپس فویل را به دور آن بپیچید.

فر را بر روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم نمایید. سپس برنج و مرغ را درون آن بگذارید. پس از ۲۰ دقیقه از دمای فر کاسته، بر روی ۱۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم نمایید. با این درجه حدودا ۱ ساعت و نیم باید مرغ و برنج باقی بمانند.

پس از گذشت این زمان و به خوبی پخته شدن، فویل روی مرغ را از آن جدا کنید و گریل فر را روشن نمایید تا مرغ به خوبی برشته شده و به رنگ طلایی درآید.

سپس پرک بادام خیس را همراه کمی روغن تفت بدهید. بعد نوبت به خرد کردن پیازها و خرد کردن آنها می رسد، پیازها را به شکل خلالی خرد نموده و درون تابه با کمی روغن تفت بدهید.

در مرحله ی پایانی برنج را درون دیسی بکشید و مرغ ار نیز بر روی آن بگذارید. برگ گشنیز و پرک بادام را می توانید برای تزیین این غذا به کار ببرید.

آموزش روش تهیه مرغ مندی

از اینکه تا انتهای آموزش طرز تهیه مرغ مندی همراه ما بودید، بی نهایت قدردانیم. امیدواریم با استفاده از این دستور آشپزی بتوانید سفره ی خود را به بهترین شکل رنگین نمایید. ضمن این آشنایی، برای آشنایی بیشتر می توانید بر روی لینک انواع غذا با مرغ کلیک کنید.

منبع : آرگا

arga