منوی اصفهانی لذیذ و خوش طعم برای آشپزی آخر هفته ۱۸ آذر ماه

بعد از یک هفته سخت کاری بی شک اغلب افراد تمایل دارند در روز آخر هفته با اعضای خانواده شان دور هم جمع شوند که بهتر است برای بردن لذت بیشتر از این دورهمی ست غذایی مناسبی نیز توسط کدبانوی خانواده تهیه شود. غذاهای اصفهانی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ می باشند و شما می توانید برای تعطیلات آخر هفته پیش غذا و غذای اصلی و دسر اصفهانی خوش طعمی را بپزید.

پیشنهاد آشپزی برای آخر هفته با ست غذایی اصفهانی

آش سماق و به پلو و شیرینی کرکی منوی غذایی خوشمزه ای را تشکیل می دهند و اگر شما تمایل دارید اعضای خانواده تان را سورپرایز کنید بهتر است از تهیه این منوی غذایی غافل نشوید.

طرز تهیه آش سماق

۱.دستور تهیه آش سماق اصفهانی

آش سماق از انواع پیش غذاهای محبوب اصفهانی می باشد و در دستور پخت این آش از برنج نیم دانه و سماق خشک و گوشت چرخ کرده و پیاز و سبزی مخصوص آش و ادویه استفاده می شود.

مراحل پخت آش سماق

مواد لازم

  • برنج نیم دانه : ۲۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ : یک عدد
  • سماق خشک : ۵۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده : ۲۵۰ گرم
  • سبزی خرد شده ( جعفری و ترخون و تره و گشنیز و مقداری نعناء ) : یک کیلوگرم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم

مراحل پخت آش سماق

ابتدا برنج را خیس کنید. سماق را هم به مدت یک ساعت درون مقداری آب خیس نمایید. سبزی ها را خرد کنید. گوشت چرخ کرده را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه درون ظرفی مناسب بریزید سپس گوشت را با ادویه ها ترکیب نمایید و آن را به صورت کوفته قلقلی درآورید و کوفته ریزه ها را درون مقداری روغن سرخ کنید.

پیشنهاد آشپزی مخصوص آخر هفته

برنج را درون قابلمه ای مناسب به همراه مقداری آب بریزید تا به دمای جوش برسد سپس سماق خیس خورده را از صافی پارچه ای عبور دهید و صافی را فشار دهید تا آب سماق از آن خارج شود و آب سماق را به برنج اضافه کنید.

پیاز را سرخ نمایید و نصف پیاز داغ را به همراه کوفته ریزه ها به آش بیفزایید و اجازه دهید تا آش سماق جا بیفتد سپس آش را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید و آن را به کمک باقی مانده پیاز داغ تزیین نمایید.

 تزیین آش سماق

۲. طرز تهیه به پلو اصفهانی

به پلو از انواع غذاهای محبوب اصفهانی می باشد و در دستور تهیه این پلوی مخلوط می توانید از سینه مرغ و به و هویج و پیاز و ادویه های خوش طعم استفاده کنید.

ست غذایی برای آخر هفته ها

مواد لازم

  • سینه مرغ : یک عدد
  • پیاز : یک عدد
  • هویج : یک عدد
  • به : یک عدد
  • برنج : دو پیمانه
  • زعفران دمکرده : دو قاشق غذاخوری
  • دارچین : به مقدار لازم
  • زیره سبز : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم

دستور پخت به پلو

برای تهیه به پلو ابتدا برنج را به همراه یک قاشق چایخوری نمک و مقداری آب ولرم به مدت ۶۰ دقیقه خیس نمایید. مرغ را به همراه زردچوبه و نمک و ۱ پیمانه آب درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و اجازه دهید تا مرغ پخته شود بعد از پخته شدن مرغ آن را از درون قابلمه بیرون آورید و ریش ریش کنید.

درون تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیازهای خلالی خرد شده را درون روغن بریزید تا تفت بخورند سپس مقداری زردچوبه و نمک به پیازها بیفزایید. هویج رنده شده و مرغ ریش ریش شده و به رنده شده را به پیازها اضافه کنید و آن ها را تفت دهید سپس زعفران دمکرده و زیره سبز و دارچین را به مخلوط مواد بیفزایید و به مدت ۳ دقیقه دیگر مخلوط به و گوشت مرغ را سرخ کنید.

طرز تهیه به پلو لذیذ

درون قابلمه ای مناسب ۲ تا ۳ پیمانه آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید یک قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق چایخوری نمک به آن بیفزایید و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز و نرم شود سپس آن را درون آبکش بریزید.

در کف قابلمه ته دیگ مورد نظرتان را قرار دهید سپس روی ته دیگ یک کف گیر برنج بریزید و مخلوط مرغ را هم روی برنج بریزید و به همین روش برنج و مخلوط مرغ را درون قابلمه بریزید تا مواد تمام شوند. روی درب قابلمه دمکنی قرار دهید سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید و حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا برنج به خوبی پخته شود.

به پلو اصفهانی

به پلو پخته شده را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید سپس آن را به همراه سالاد و نوشیدنی دلخواه و … میل کنید.

منوی غذایی اصفهانی برای آخر هفته

۳. دستور تهیه شیرینی کرکی اصفهانی

اگر شما تمایل دارید در عصر آخرین روز هفته اعضای خانواده و مهمان هایتان را به سرو دسری خوشمزه به همراه یک نوشیدنی گرم دعوت کنید بهتر است از پخت شیرینی کرکی غافل نشوید.

دستور تهیه شیرینی کرکی

مواد لازم

  • آرد نخودچی : ۱۲۵ گرم
  • آرد گندم : ۲۵۰ گرم
  • آرد برنج : ۱۲۵ گرم
  • روغن مخصوص قنادی یا روغن جامد : ۲۲۵ گرم
  • پودر هل : نصف قاشق چایخوری
  • پودر قند : ۱۷۵ گرم
  • پودر پسته یا تخم خرفه برای تزیین : به مقدار لازم

مراحل پخت شیرینی کرکی

ابتدا پودر قند الک شده و روغن جامد را درون غذاساز بریزید و به کمک دور تند غذاساز مواد را به مدت سه دقیقه هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. توجه داشته باشید که برای مخلوط کردن مواد می توانید از همزن برقی استفاده نمایید.

آرد گندم و آرد برنج و آرد نخودچی و پودر هل را با یکدیگر ترکیب نمایید سپس مخلوط آردها را الک کنید. ترکیب آردها را به کمک قاشق و به آرامی به مخلوط روغن و پودر قند بیفزایید و بعد از اینکه نیمی از آرد را به مخلوط پودر قند اضافه کردید به کمک دست خمیر شیرینی ورز دهید و باقی مانده ترکیب آرد ها را نیز به خمیر شیرینی بیفزایید.

منوی غذای اصفهانی

خمیر شیرینی را درون کیسه فریزر بریزید سپس آن را به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از مدت زمان ذکر شده از خمیر گلوله هایی به اندازه یک فندق بردارید و گلوله های خمیر را به شکل گرد درآورید سپس روی خمیر را به کمک سر ماسوره گرد یا کاتر گرد و کوچک ، شکل دار کنید.

روی سینی فر را به کمک کاغذ روغنی بپوشانید سپس خمیرهای شیرینی را درون سینی فر بچینید و روی خمیرها تخم خرفه یا پودر پسته بریزید سپس سینی را درون فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید و اجازه دهید تا شیرینی ها پخته شوند.

بعد از اینکه شیرینی خنک شد آن را از کاغذ روغنی جدا کنید و شیرینی ها را درون ظرفی مناسب بچینید.

طرز تهیه شیرینی کرکی

در این بخش از آشپزی آخر هفته آموزش طرز تهیه منوی غذایی اصفهانی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم از تهیه این ست غذایی نهایت بهره را برده باشید.

منبع : آرگا

برچسب :

arga