طرز تهیه اشکنه عدس با ۲ آموزش ساده و خوشمزه

اگر روزی به دلیل کمبود وقت و یا دلایل مختلف دیگر به دنبال غذایی ساده باشید؛ ممکن است نیمرو، املت و یا ساندویچ ها اولین گزینه ها و انتخاب های شما به شمار بروند. اما ما در این مطلب می خواهیم برای این منظور اشکنه یک غذای ساده، و البته خوش طعم و سالم را به شما معرفی کنیم. اشکنه عدس یکی از انواع اشکنه می باشد که می توانید در ادامه همراهی با طرز تهیه اشکنه عدس را آموزش خواهید دید.

همانطور که گفته شد اشکنه ها دارای تنوع بالایی از جمله می توان به اشکنه تخم مرغ، اشکنه اسفناج، اشکنه ماست، اشکنه عدس اشاره داشت. اشکنه عدس با قدمتی طولانی متعلق به خراسان و یک نوع غذای سنتی است که همراه نان (به صورت تریت) میل می گردد. اشکنه عدس که در گویش بومی و همچنین کرمانجی «پیو» خوانده می گردد،غذایی محلی – ایرانی می باشد.

آموزش شیوه تهیه اشکنه عدس

مواد لازم

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • عدس نیم کیلو
  • ۷ پیمانه آب
  • ۲ حبه سیر
  • ۷ پیمانه آب گوشت
  • یک دوم پیمانه آرد گندم
  • اندازه کافی زردچوبه
  • اندازه کافی فلفل سیاه
  • اندازه کافی نمک

طرز تهیه اشکنه عدس خوش طعم

ابتدا درون یک قابلمه عدس را به همراه فلفل و نمک بریزید و همراه با آب گوشت بر روی حرارت قرار دهید تا بپزند.

بعد مواد را چرخ نمایید.

پیاز را درون تابه ای حاوی روغن داغ تفت بدهید تا سرخ بشوند. سپس سیر را نیز به آن بیفزایید و تفت بدهید.

هنوز پیازها کمی جان دارند، یعنی زیاد پخته نشدند آرد را نیز به آن افزوده و تفت بدهید.

زردچوبه، فلفل و نمک را نیز بیفزایید و سپس عدس چرخ کرده را هم افزوده و تفت بدهید.

حالا نوبت به افزودن آب به صورت مرحله به مرحله و آرام آرام است. تخم مرغ ها را داخل یک ظرف شکسته و هم زده و به اشکنه در زمانی که در حال جوشیدن می باشد، بیفزایید.

آموزش شیوه تهیه اشکنه عدس با طعمی ناب

مواد لازم

  • ۱ عدد سیب زمینی
  • ۱ پیمانه رشته پلویی
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۱ پیمانه عدس
  • ۱ عدد پیاز
  • اندازه کافی روغن
  • ۱ قاشق مرباخوری شنبلیله خشک
  • اندازه کافی زردچوبه
  • اندازه کافی فلفل و نمک
  • اندازه کافی آبغوره

آموزش تهیه اشکنه عدس با سیب زمینی

در مرحله ی اول عدس ها را تمیز کرده؛ بشویید و درون آب برای ۴ ساعت درون آب خیسانده و طی این مدت به طور مرتب آن را تعویض نمایید.

پوست پیاز و سیب زمینی را جدا کرده و به صورت نگینی ریز کنید.

یک قابلمه متوسط را بر روی شعله قرار داده و مقداری روغن درون آن بریزید. پیازهای خرد شده را با روغن درون قابلمه تفت بدهید تا پیاز به خوبی سرخ شده و به رنگ طلایی در آید. سپس زردچوبه، فلفل و نمک را به آن بیفزایید.

در این مرحله رب و عدس را به پیاز تفت داده شده بیفزایید و به خوبی تفت بدهید. اکنون ۲ پیمانه آب در قابلمه بریزید و زمان دهید تا عدس به خوبی پخته گردد.

در نهایت هم پس از پخته شدن عدس، سیب زمینی، رشته پلویی، شنبلیله را به آن بیفزایید و زمان دهید تا رشته پلویی و سیب زمینی نیز به خوبی بپزند. به این حد که رسید یعنی اشکنه شما جا افتاده، فلفل و نمک آن را تست نموده و در صورت لزوم مقداری به آن اضافه کنید. همچنین به دلخواه خود می توانید مقداری آبغوره در آن بریزید.

اموزش طرز پخت اشکنه عدس

در این مطلب شما عزیزان را با طرز تهیه اشکنه عدس آشنا کردیم. امیدواریم شما کدبانوهای بی نظیر آریایی با استفاده از این غذای ساده و سنتی بتوانید، طعم و رنگی دلچسب و خاطره انگیز را مهمان سفره های خانه خود نمایید.

منبع : آرگا

arga