کاشت درخت چیکو و اصول پرورش آن

میوه چیکو به رنگ قهوه ای روشن می باشد. پوسته قهوه ایی رنگی که اطراف این میوه را احاطه کرده است، موجب شده تا این میوه وسوسه انگیز کمتر مورد توجه باشد. این میوه طعمی بسیار لذیذ دارد و با وجود خواص مختلفی که درون آن وجود دارد، می تواند گزینه مناسبی برای کاشت باشد. این میوه طعمی همانند هلوی شیرین دارد و دارای خصوصیات گرم سیری می باشد. بافت این میوه همانند گلابی است. در این مقاله درباره نحوه کاشت بذر درخت چیکو توضیح می دهم و می توانید خودتان این میوه را کشت کنید.

کاشتن بذر چیکو

نحوه کاشت درخت چیکو

کشت این میوه در منزل نیز امکان پذیر است. به همین دلیل خیلی از افراد دوست دارند، این میوه را در منزلشان کشت کنند. شما به راحتی می توانید بذر میوه را در خانه تان آماده جوانه سازی بکنید. این درختان میوه های همیشه سبز دارند. این میوه یک میوه بومی با شرایط ای و هوایی گرمسیری آمریکای مرکزی و کارائیب هستند.

این نوع از درختان در شرایط آب و هوایی سرد دوامی ندارند. جوانه این نوع از درختان بسیار سفت است. برگ های آن براق می باشد و دارای گل های سفید ساده ایی هستند. میوه های این درختان گرد و شاداب می باشند. میوه دهی این درختان در سال دو بار می باشد. اولین میوه دهی این درختان چهار الی شش ماه بعد از گل دادن است. کاشت درخت لیمو شیرین نیز تقریبا همانند مراحل کاشت این درخت می باشد.

محیط درخت چیکو

جوانه زنی چیکو

برای جوانه زنی بذر درخت چیکو باید تا پایا این مقاله همراه ما باشید. یک سینی یا گلدان نشا را با استفاده از خاک گلدان، ماسه، شن، پیت ماس پر کنید. این مخلوط را به خوبی آبیاری کنید و بعد از یک ساعت که آب های اضافی از صافی خارج شد، جوانه ها را یک برش باریک زده و درون سینی نشا قرار دهید. در این مرحله نکات مهمی وجود دارد که باید به ان ها توجه کنید.

اولین نکته این است که خاک این بذر همواره باید مرطوب باشد. همچنین باید توجه کنید، این روطوبت نباید زیاد باشد، زیرا خیسی زیاد خاک باعث فاسد شدن بذر پیش از جوانه زدن می شود. در طول یک ساعتی که گلدان خیس است، باید بذر ها را در سینی قرار دهید، یکی از نکات دیگر چاقو زدتن جوانه ها است. چاقو زدن جوانه ها موجب رشد سریع آن می شود و باید توجه کنید که این چاقو زدن نباید عمیق باشد.

کاشیت درخت چیکو

کاشت بذر چیکو

یکی از مراحل کاشت درخت چیکو کاشت بذر است. بذر آماده کاشت را در عمق ۵ سانتی متری خاک قرار دهید. یک شیوه آسان برای تعیین کردن عمق خاک فشار دادن بذر به اندازه یک بند انگشت در خاک می باشد. فاصله بذرها از یک دیگر باید ۱۰ سانتی متر باشد.

بعد از کاشت این بذرها برای اینکه خاک ها به خوبی پخش شوند گلدان را کمی تکان بدهید، بعد از اتمام کار مجدد گلدان را آب  داده و در مکانی که نور مستقیم خورشید به آن می تابد قرار داده این بذر در دمای خانه رشد خوبی خواهد داشت.

کاشت میوه چیکو

رشد و پرورش چیکو

این درختان متعلق به مناطق گرمسیری هستند. همچنین رشد این درختان در این مناطق گرمسیری آهسته است. برای نگهداری از این درختان باید خاک آن ها مرطوب باشد. گرمای محیط را باید حفظ کنید. در اغلب موارد جوانه ای درختان بعد از دو ماه رشد می کند. زمانی که اولین جوانه این درخت برگ می دهد، باید کوه نیتروژن محلول را به خاک آن اضافه کنید.

گلدان یا سینی نشا را به مکانی که دارای نور است منتقل کنید. این نور باید نور فیلتر شده یا نور صبحگاهی باشد. در زمانی که جوانه این درخت به ۸ تا ۱۰ سانتی متر رسید، به گلدانی که بزرگ تر و مناسب تر است، منتقل کنید. این گیاه بعد از ۸ تا ۱۰ سال میوه می دهد. در این مرحله از کاشت درخت چیکو باید به نور توجه کنید.

کاشتن درختان چیکو

خاک مناسب

درخت چیکو در اکثر خاک ها می تواند به خوبی رشد کند. در خاک هایی که دارای مواد مغذی کم نیز هستند، امکان رشد این گیاه وجود دارد. بهترین بستر رشد برای این گیاهان خاک های عمیق و سست هستند. بهتر است، این خاک ها دارای مواد آلی نیز باشند. خاک های رسی که سبک هستند و دارای خاک های شی هستند، می تواند بستر مناسبی برای این درختان باشند.

زهکشی خاک نیز می تواند نقش مهمی در رشد مناسب این درختان داشته باشد. این درخت در خاک ها قابلیت زهکشی ندارد. زیرا به اندازه کافی رطوبت ندارند. تحمل شوری خاک برای این درختان نیز بسیار بالا است.

میوه درخت چیکو

آبیاری و کوددهی

با توجه به اینکه این درخت تحمل بالایی در خشکسالی دارد، اما آبیاری کردن این درخت در فصل خشکی باعث بهره بردای بهتر از آن می شود. یکی دیگر از مراحل مهم در رشد این درختان کوددهی به این درختان می باشد. درختان تازه کاشته شده تغذیه کمی نیاز دارند. این مرحله در کاشت درخت چیکو مهم است.

برای کوددهی نیز باید نسبت ۶ تا ۸ درصد نیتروژن، ۶ تا ۸ درصد پتاس، ۲ تا ۴ درصد فسفریک اسید را ترکیب کنید. کوددهی نیز باید در سال های اول هر دو سه ماه یکبار صورت بگیرد. برای ابتدای کار باید از ۱۰۰ گرم کود استفاده کنید. در نهایت نیز می توانید به ۴۰۰ گرم برسانید. بعد از گذر یک سال کوددهی را به سالی دو سه بار برسانید.

هرس درختان چیکو

هرس کردن درختان یکی از مهم ترین مراحلی است که به رشد بیشتر گیاهان کمک می کند. اما درخت چیکو نیاز کمی به هرس کردن دارد. این درخت برای مدت زمان کمی هرس می شود.

هرس درخت چیکو

برداشت محصول

بذرهای درخت چیکو سفت و سیاه هستند. این بذر به اندازه لوبیا است. در مرکز هر یک از میوه ها نیز ۳ تا ۱۲ بذر قرار دارد. برای برداشت اینگونه از بذرها ابتدا باید از درختی سالم میوه ای رسیده را بچینید. بذرها را از میوه درآورده و درون کاسه ای بریزید و بشویید. در نهایت بوته نرم این بذرها را با استفاده از حوله خشک کنید. این بذرها را به مدت چند سال می توانید نگهداری کنید.

یکی از شیوه های پرورش و رشد این دسته از درختان جوانه زنی با استفاده از بذر می باشد. در این صورت می توانید میوه این درخت را در منزل نگهداری کنید. همچنین می توانید بذر این درخت را از فروشگاه ها خریداری کنید.

آبیاری درخت چیکو

شما علاقه مندان در لینک می توانید با نحوه کاشت درخت شاه بلوط و کاشت درخت گریپ فروت آشنا شوید. شما می توانید در سایت آرگا با نحوه کاشت انواع گیاهان و درختان آشنا شوید.

منبع : آرگا

برچسب :

arga