واکسن مشترک انستیتو پاستور و کوبا مجوز مصرف اضطراری گرفت

واکسن مشترک انستیتو پاستور و کوبا مجوز مصرف اضطراری گرفت

وزیر بهداشت در حاشیه بازدید از طرح ادغام خدمات طب ایرانی در نظام شبکه سلامت، از صادر شدن مجوز مصرف اضطراری واکسن کرونا انستیتو پاستور خبر داد. به گزارش وبدا، سعید نمکی گفت پاستوکووک (PastoCoVac) به‌عنوان دومین واکسن ملی، مجوز مصرف اضطراری را از سازمان غذا و داروی ایران گرفت. کووایران برکت اولین واکسن ایرانی بود که ۲۴ خرداد مجوز مصرف اضطراری در ایران دریافت کرد.

مقاله‌های مرتبط:

  • ستاد کرونا از احتمال واکسینه شدن دانش‌آموزان با واکسن مشترک ایران و کوبا خبر داد
  • کشور در آستانه پیک پنجم کرونا
  • شرکت‌های ایرانی تولیدکننده واکسن کرونا ملزم به انتشار مقاله علمی شدند

پاستوکووک در کوبا با نام «سوبرانا ۰۲» شناخته می‌شود و توسط انستیتو فینلای ساخته شده است. این واکسن از نوع واکسن‌های «کنژوگه» یا «ممزوج» محسوب می‌شود که در آن یک آنتی‌ژن ضعیف را با آنتی‌ژن قوی به‌عنوان حامل ترکیب می‌کنند. اثربخشی سوبرانا ۶۲ درصد تخمین زده شده است. طبق گفته رئیس انستیتو پاستور، سوبرانا در کوبا روی انواع جهش‌های آفریقای جنوبی، هندی و نیویورکی کرونا مؤثر بوده است.

در فاز سوم مطالعات بالینی پاستوکووک که از ۶ اردیبهشت آغاز شده و هنوز در جریان است، ۴۴ هزار نفر در کوبا و ۲۴ هزار نفر در ایران واکسن را دریافت کرده‌اند. تست بالینی این واکسن روی کودکان نیز از چند روز گذشته در کوبا آغاز شده است؛ بر همین اساس، سخنگوی ستاد کرونا اعلام کرد در صورت موفقیت نتایج کارآزمایی بالینی واکسن روی کودکان، دانش‌آموزان کشور هم می‌توانند واکسینه شوند.

موفقیت دانشمندان در رشد رویانی با قلب تپنده در ظرف آزمایشگاه
واکسن‌های کووید ۱۹ چگونه با این سرعت و بدون راه میان‌بر ساخته شدند؟
استرس مزمن ممکن است یکی از عوامل بیماری آلزایمر باشد
برای اولین‌بار کریسپر تزریق‌شده به خون نوعی بیماری ژنتیکی را درمان می‌کند
واکسن‌های کووید فایزر و مدرنا احتمالا ایمنی پایداری تولید می‌کنند

منبع behdasht.gov

  • ویروس کرونا
  • پزشکی و سلامت

zoomit